Veilig laserontharen van een donkere huid

Veilig laserontharen van een donkere huid.

Laserontharing: Welke golflengte is geschikt voor uw huidtype?

Introductie:

Laserontharing is een effectieve manier om ongewenst haar permanent te verwijderen. Maar wist u dat de golflengte van de laser belangrijk is voor het succes van de behandeling? In deze blog zullen we bespreken welke golflengte geschikt is voor uw huidtype en waarom.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een medische procedure waarbij een laser wordt gebruikt om haarzakjes te vernietigen. Dit gebeurt door de warmte van de laserenergie die in het pigment van het haar wordt geabsorbeerd en de follikel vernietigt. Omdat de laser alleen op het pigment van het haar werkt, moet het haar donkerder zijn dan de huid om effectief te zijn.

Golflengte voor donkere huid ?

Voor mensen met een donkere huidskleur is het belangrijk om een laser te gebruiken met een golflengte van 1064 nm. Dit komt omdat de donkere pigmentatie in de huid het moeilijk maakt om de laserenergie naar het haar te leiden zonder de omliggende huid te beschadigen. De 1064 nm laser dringt dieper door in de huid en richt zich op het haarzakje zonder de omliggende huid te beschadigen.

Golflengte voor lichte huid ?

Voor mensen met een lichte huidskleur is een golflengte van 755 nm geschikt voor laserontharing. Deze golflengte wordt gemakkelijker geabsorbeerd door het pigment in het haar en vernietigt het haarzakje zonder de omliggende huid te beschadigen. De 755 nm laser is minder diepgaand dan de 1064 nm laser en daarom beter geschikt voor lichte huidtypen.

 

Het belang van goed geschoolde en opgeleide behandelaars:

Een goed geschoolde behandelaar kan de juiste instellingen kiezen voor de laser, rekening houdend met het huidtype, de haarkleur en de dikte van het haar, en de behandeling aanpassen aan de individuele behoeften van de patiënt. Ze kunnen ook de juiste technieken gebruiken om de kans op bijwerkingen te minimaliseren. Een persoon die alleen een cursus heeft gehad zonder achtergrond en opleiding weet niet hoe de werkt en welke ongewenste reacties kunnen optreden. Hier is een jarenlange studie voor nodig.

 

Conclusie:

De keuze van de juiste golflengte voor laserontharing is essentieel voor een succesvolle behandeling. De 1064 nm laser is geschikt voor donkere huidtypes, terwijl de 755 nm laser beter geschikt is voor lichte huidtypes. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde laserontharingsdeskundige om te bepalen welke golflengte geschikt is voor uw huidtype.

 
Laserontharen voor donkere huid bij Huidtherapie kliniek Sophie Skincare in Voorburg

Maak een afspraak voor laserontharen

Consult gesprek boekt u hier online in!