Donkere kringen behandeling

Donkere kringen behandeling Voorburg/ Den Haag

Donkere kringen komen vaker voor dan wij denken. Naast dat het cosmetisch erg storend is, geeft het ook een vermoeide blik. Het ontstaan van donkere kringen kan door verschillende oorzaken komen. Bijvoorbeeld door ijzertekort, vitaine D tekort, erfelijke aanleg of na een stressvolle periode of door een stressvolle baan. Bij Sophie Skincare hebben wij verschillende mogelijkheden om donkere kringen aan te pakken. Zo kan er worden behandeld met een laser, hifu, zuurstof of een peeling. De huidspecialist kijkt tijdens het consult waar de donkere kringen vandaan komen en bekijkt de verschillende behandelmogelijkheden. Per persoon wordt er een behandelplan opgesteld en deze wordt met u besproken.

Oorzaken van het ontstaan van Donkere kringen

 1. Genetische bepaald: Een van de meest voorkomende oorzaken is genetische aanleg. Als donkere kringen onder de ogen in jouw familie voorkomen, heb je mogelijk een grotere kans om ze ook te ontwikkelen.

 2. Huidveroudering: Naarmate we ouder worden, verliezen de huid en de onderliggende weefsels aan elasticiteit en volume. Dit kan leiden tot dunner wordende huid en het meer zichtbaar worden van bloedvaten en donkere verkleuring onder de ogen.

 3. Huidpigmentatie: Bij sommige mensen kan overmatige pigmentatie onder de ogen donkere kringen veroorzaken. Dit kan verergerd worden door blootstelling aan de zon.

 4. Vermoeidheid en Slaapgebrek: Een veelvoorkomende tijdelijke oorzaak van donkere kringen is vermoeidheid en slaapgebrek. Gebrek aan slaap kan de bloedvaten rond de ogen verwijden en leiden tot een blauwachtige tint.

 5. Allergieën: Allergieën kunnen leiden tot ontsteking en zwelling van de bloedvaten onder de ogen, waardoor donkere kringen ontstaan.

 6. Vasculaire Problemen: Problemen met de bloedvaten, zoals verwijde aderen of bloedstuwing, kunnen leiden tot donkere kringen.

 7. Huidziekten: Sommige huidziekten, zoals eczeem, kunnen leiden tot ontsteking en verkleuring van de huid onder de ogen.

 8. Levensstijlfactoren: Roken, overmatig alcoholgebruik en een ongezonde voeding kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van donkere kringen.

 9. Hormonale Veranderingen: Hormonale veranderingen tijdens de menstruatiecyclus of zwangerschap kunnen donkere kringen tijdelijk verergeren.

 10. Onderliggende Medische Aandoeningen: Soms kunnen donkere kringen een teken zijn van onderliggende medische aandoeningen, zoals ijzertekort, schildklierproblemen of nierziekten.

Het is belangrijk op te merken dat donkere kringen onder de ogen vaak een combinatie van meerdere oorzaken hebben. De behandeling kan variëren afhankelijk van de oorzaak en kan variëren van huidverzorging en levensstijlaanpassingen tot medische behandelingen .

Plan een gratis consult in voor Donkere kringen, wellicht dat wij u bij Sophie Skincare kunnen helpen.

Bij Sophie Skincare hebben wij een tal van behandelmogelijkheden om donkere kringen te verminderen. Als eerst wordt er gekeken hoe de donkere kringen eruit zien. Daarnaast zullen wij proberen te achterhalen waar de donkere kringen door zijn ontstaan, dit is niet altijd te achterhalen helaas. De behandelaar zal met u een behandelplan opstellen en deze met u bespreken. 

Consult gesprek inboeken donkere kringen

Pak donkere kringen aan en laat een persoonlijk behandelplan opstellen!
Donkere kringen

Behandelmogelijkheden donkere kringen

Hieronder kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken die wij kunnen inzetten bij donkere kringen. Wij hebben veel verschillende behandelopties die wij bij Sophie Skincare kunnen toepassen. De belangrijkste behandelopties zoals laser en carboxy zullen wij hieronder toelichten. 

Laserbehandeling donkere kringen

Laserbehandelingen voor donkere kringen en Carboxy therapy kunnen ingezet worden bij:

 • Donkere kringen die genetisch zijn
 • Donkere kringen door stress of slaaptekort 
 • Donkere kringen door vitamine tekort 
 • Donkere kringen door teveel aan pigment rondom de ogen
 • Donkere kringen in combinatie met huidverslapping onder ogen

Laserbehandeling donkere kringen

Soms kunnen donkere ontstaan door teveel pigment onder de ogen, zoals vaak wordt gezien bij een donkere huid. Een laser behandeling kan de donkere kringen aanpakken door het pigment te behandelen met laser en het pigment te verminderen. De laser die hiervoor wordt ingezet is geschikt voor alle huidtypen- en huidkleuren. 

Tijdens de behandeling worden de ogen goed afgeschermd met een speciale bril, zodat de ogen veilig blijven. De behandelaar zal vervolgens het gebied rondom de ogen behandelen met laser. 

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig ?

Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er nodig zijn, dit kan variëren van 1 tot 4 behandelingen. Na elke behandeling wordt er check up ingepland en wordt de voortgang bekeken en besproken met u. 

Carboxy Therapy in Voorburg, Den Haag en omgeving

Carboxy therapy is een behandeling waarbij door middel van mesotherapy kooldioxide in de huid wordt geïnjecteerd. Het zorgt voor extra zuurstof in het onderhuidse weefsel wat ervoor zorgt dat de huid zich in een versneld tempo vernieuwd. Het risico op complicaties is zeer beperkt en na de behandeling kun je de dagelijkse activiteiten direct herpakken.

Carboxy donkere kringen onder ogen

 Donkere kringen en verkleuringen van de bovenste en onderste oogleden wordt vaak veroorzaakt door zuurstoftekort. Met de Carboxy zuurstof behandeling worden deze verkleuringen aangepakt en worden fijne lijntjes en rimpeltjes verminderd. Ook wanneer u last heeft van donkere kringen met een erfelijke aanleg kan carboxy therapy verbetering bieden. De kans op complicaties is zeer klein, omdat deze stof van nature al in de huid voorkomt. De stof wordt direct geaccepteerd door het huidweefsel.

De behandeling

 Tijdens de behandeling worden de boven oogleden en onder oogleden behandeld. Door middel van een apparaat worden er gemiddeld 4 kleine injecties gegeven. De behadeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Uw voelt een klein beetje druk op de ogen die binnen een paar minuten weer verdwijnt.

Resultaat

De behandeling wordt geadviseerd om in een kuurvorm te volgen van gemiddeld 6 behandelingen voor het beste resultaat.

Carboxy therapy in Voorburg/ Den Haag kan ingezet worden voor verschillende indicaties. Boek een gratis en vrijblijvend consult in om te kijken of deze behandeling geschikt is voor u.

Klik op de button hieronder om de prijzen te bekijken voor een behandeling van donkere kringen en/of het maken van een online afspraak