Donkere kringen behandeling

Donkere kringen behandeling bij Sophie Skincare in Voorburg/ Den Haag

Het ervaren van donkere kringen wordt vaak als cosmetisch storend beschouwd en kan tevens een bron van onzekerheid zijn, omdat mensen vaak de vraag krijgen of ze moe zijn. Voor velen is het geen optie om zonder concealer de deur uit te gaan, waardoor het dagelijks dragen van make-up noodzakelijk is om de donkere kringen te camoufleren. In de meeste gevallen kunnen donkere kringen worden verlicht en behandeld, afhankelijk van het type donkere kringen dat zich voordoet. Het is een kwestie van bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor het specifieke type donkere kringen dat iemand heeft.

Komt u voor de eerste keer? Boek dan een gratis consultgesprek of een consultgesprek inclusief eerste behandeling

Behandeling Donkere kringen

Donkere kringen komen vaker voor dan wij denken. Naast dat het cosmetisch erg storend is, geeft het ook een vermoeide blik. Het ontstaan van donkere kringen kan door verschillende oorzaken komen. Bijvoorbeeld door ijzertekort, vitaine D tekort, erfelijke aanleg of na een stressvolle periode of door een stressvolle baan. Bij Sophie Skincare hebben wij verschillende mogelijkheden om donkere kringen aan te pakken. Zo kan er worden behandeld met een laser, hifu, zuurstof of een peeling. De huidspecialist kijkt tijdens het consult waar de donkere kringen vandaan komen en bekijkt de verschillende behandelmogelijkheden. Per persoon wordt er een behandelplan opgesteld en deze wordt met u besproken.

Oorzaken Donkere kringen

  • Genetische bepaald: Een van de meest voorkomende oorzaken is genetische aanleg. Als donkere kringen onder de ogen in jouw familie voorkomen, heb je mogelijk een grotere kans om ze ook te ontwikkelen.
  • Huidveroudering: Naarmate we ouder worden, verliezen de huid en de onderliggende weefsels aan elasticiteit en volume. Dit kan leiden tot dunner wordende huid en het meer zichtbaar worden van bloedvaten en donkere verkleuring onder de ogen.
  • Huidpigmentatie: Bij sommige mensen kan overmatige pigmentatie onder de ogen donkere kringen veroorzaken. 
  • Vermoeidheid en Slaapgebrek: Een veelvoorkomende tijdelijke oorzaak van donkere kringen is vermoeidheid en slaapgebrek. Gebrek aan slaap kan de bloedvaten rond de ogen verwijden.
  • Vasculaire Problemen: Problemen met de bloedvaten, zoals verwijde aderen of bloedstuwing, kunnen leiden tot donkere kringen.
  • Huidziekten: Sommige huidziekten, zoals eczeem, kunnen leiden tot ontsteking en verkleuring van de huid onder de ogen.
  • Levensstijlfactoren: Roken, overmatig alcoholgebruik en een ongezonde voeding kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van donkere kringen.
  • Hormonale Veranderingen: Hormonale veranderingen tijdens de menstruatiecyclus of zwangerschap kunnen donkere kringen tijdelijk verergeren.
  • Onderliggende Medische Aandoeningen: Soms kunnen donkere kringen een teken zijn van onderliggende medische aandoeningen, zoals ijzertekort, schildklierproblemen of nierziekten
  • Allergieën: Allergieën kunnen leiden tot ontsteking en zwelling van de bloedvaten onder de ogen, waardoor donkere kringen ontstaan.

Plan een gratis consult in voor Donkere kringen, wellicht dat wij u bij Sophie Skincare kunnen helpen.

Bij Sophie Skincare hebben wij een tal van behandelmogelijkheden om donkere kringen te verminderen. Als eerst wordt er gekeken hoe de donkere kringen eruit zien. Daarnaast zullen wij proberen te achterhalen waar de donkere kringen door zijn ontstaan, dit is niet altijd te achterhalen helaas. De behandelaar zal met u een behandelplan opstellen en deze met u bespreken. 

Consult gesprek inboeken donkere kringen

Pak donkere kringen aan en laat een persoonlijk behandelplan opstellen!
Donkere kringen

Behandelmogelijkheden donkere kringen

Hieronder kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken die wij kunnen inzetten bij donkere kringen. Wij hebben veel verschillende behandelopties die wij bij Sophie Skincare kunnen toepassen. De belangrijkste behandelopties zoals laser en carboxy zullen wij hieronder toelichten. 

Laserbehandeling donkere kringen

Soms kunnen donkere ontstaan door teveel pigment onder de ogen, zoals vaak wordt gezien bij een donkere huid. Een laser behandeling kan de donkere kringen aanpakken door het pigment te behandelen met laser en het pigment te verminderen. De laser die hiervoor wordt ingezet is geschikt voor alle huidtypen- en huidkleuren. 

Tijdens de behandeling worden de ogen goed afgeschermd met een speciale bril, zodat de ogen veilig blijven. De behandelaar zal vervolgens het gebied rondom de ogen behandelen met laser. 

Carboxy therapie voor donkere kringen

Carboxy therapy is een behandeling waarbij door middel van mesotherapy kooldioxide in de huid wordt geïnjecteerd. Het zorgt voor extra zuurstof in het onderhuidse weefsel wat ervoor zorgt dat de huid zich in een versneld tempo vernieuwd. Het risico op complicaties is zeer beperkt en na de behandeling kun je de dagelijkse activiteiten direct herpakken.

Donkere kringen en verkleuringen van de bovenste en onderste oogleden wordt vaak veroorzaakt door zuurstoftekort. Met de Carboxy zuurstof behandeling worden deze verkleuringen aangepakt en worden fijne lijntjes en rimpeltjes verminderd. Ook wanneer u last heeft van donkere kringen met een erfelijke aanleg kan carboxy therapy verbetering bieden. De kans op complicaties is zeer klein, omdat deze stof van nature al in de huid voorkomt. De stof wordt direct geaccepteerd door het huidweefsel.

 

Klik op de button hieronder om de prijzen te bekijken voor een behandeling van donkere kringen en/of het maken van een online afspraak

Meest gestelde vragen over donkere kringen behandeling

Het aantal benodigde behandelingen voor donkere kringen varieert afhankelijk van individuele factoren, waaronder de ernst en het type van de donkere kringen. In gevallen waarbij het vooral gaat om pigment rondom de ogen, worden doorgaans 3 tot 6 behandelingen geadviseerd. Als de donkere kringen voornamelijk veroorzaakt worden door verminderde doorbloeding, wordt aanbevolen om 6 behandelingen te ondergaan. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke aard van de donkere kringen om een passend behandelplan op te stellen.

Helaas is het volledig verwijderen van donkere kringen niet altijd mogelijk. Ons doel bij de behandeling van donkere kringen is om ze aanzienlijk lichter te maken, waardoor ze minder opvallend zijn. Hoewel er uitzonderingen zijn waarbij donkere kringen volledig verdwijnen, is dit niet de algemene verwachting. Donkere kringen zijn vaak een hardnekkig probleem dat sommige mensen al sinds hun kindertijd kan beïnvloeden. We nemen altijd de individuele situatie in overweging en stellen een persoonlijk behandelplan op om de best mogelijke resultaten te behalen.

Helaas is het niet mogelijk om de behandeling te ondergaan als u zwanger bent, en dit is uit voorzorg. In bepaalde gevallen kan het ook niet mogelijk zijn bij het gebruik van specifieke medicatie. Wanneer u een afspraak maakt voor de eerste keer, ontvangt u altijd een gezondheidsformulier. We vragen u vriendelijk dit in te vullen, zodat de behandelaar kan controleren of de medicatie die u gebruikt mogelijk invloed heeft op de behandeling.