Coagulatie

Coagulatie| Verwijderen van steelwratjes |Xanthelasma |Fibromen| Goedaardige moedervlekken bij Sophie Skincare

Coagulatie van huidoneffenheden is een medische procedure die wordt gebruikt om bepaalde huidproblemen te behandelen door middel van elektrische coagulatie of elektrocoagulatie. Deze procedure wordt vaak uitgevoerd door gespecialiseerde huidspecialisten en kan helpen bij het verwijderen of verminderen van verschillende soorten huidoneffenheden. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen:

 

Coagulatie kan toegepast worden bij verschillende indicaties

Het proces van coagulatie

Het coagulatieproces in deze context houdt in dat een hoogfrequent elektrisch stroompje wordt gebruikt om de huidoneffenheid te verwarmen en te vernietigen. Na de procedure kan er wat roodheid en korstvorming optreden,  doorgaans geneest dit  snel, waardoor de huid er egaler en gladder uitziet.

Boek hier uw afspraak

Consult + eerste coagulative behandeling

Afspraak inboeken

Meest gestelde vragen over coagulatie

In de meeste gevallen is 1 behandeling voldoende om van uw probleem af te komen. Echter zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen en is er een tweede behandeling behandeling nodig. Meer dan 2 behandelingen komt weinig tot niet voor, tenzij de huidoneffenheid weer terug groeit na verloop van tijd. 

Wij werken uiterst secuur om de huid gelijk te krijgen en geen littekens achter te laten. Soms door zwelling of bloeden laten plannen wij een controle in en kijken wij of een tweede behandeling noodzakelijk is. 

De behandeling is gevoelig, maar is van korte duur. In sommige gevallen wanneer het te gevoelig is kan er ook verdoving gebruikt worden. Liever doen wij dit niet, omdat de huid kan opzwellen van de verdoving. In de meeste gevallen is het goed vol te houden.