Pigment laser

Pigmentvlekken verwijderen met laserbehandeling Voorburg/ Den Haag

Last van storende pigmentvlekken op gezicht, handen en/ of lichaam ?

Storende pigmentvlekken komen vaak voor in het gezicht, de handen en onderarmen. Blootstelling aan de zon en veroudering van de huid zorgen voor onsierlijke pigmentvlekken ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Pigmentvlek(ken) kunnen ook aangeboren zijn zoals Naevus van Ota of café au lait vlekken. Met behulp van de nieuwste lasertechnieken kunnen wij  pigmentvlek(ken) behandelen. De laser heeft verschillende golflengtes zodat oppervlakkige pigmentvlekken en diepe pigmentvlekken zoals melasma behandeld kunnen worden. 

Door middel van het laserlicht wordt het pigment in kleine korreltjes vernietigd.  Het pigment wordt eerst donkerder waarna deze langzaam lichter worden en verdwijnen. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig om de pigmentvlek te behandelen. Ongeveer 60% tot 100% van het pigment in de pigmentvlek neemt door de laserbehandeling af. Het verschilt door het soort pigment en de diepte van het pigment hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn. De frequentie tussen de behandelingen bij het laseren van pigmentvlekken is ongeveer  4 weken.

De behandeling wordt als zeer licht gevoelig ervaren. Na de behandeling kan de huid lichtrood kleuren door de warmte van de laser, dit neemt na een paar uurtjes weer af. In sommige gevallen is er helemaal niks te zien qua roodheid. Zoals eerder vernoemd wordt het pigment eerst donkerder voor een paar dagen en daarna worden deze lichter.

 

Boek een gratis en vrijblijvend consult in!