Schimmelnagels laseren

Schimmelnagel/ Kalknagel behandeling bij Sophie Skincare in Voorburg

Schimmel/ kalk nagels is een aandoening die vaak voorkomt. Het kan voorkomen op de nagels van handen- en/of voeten. Vaak gaat het om één of meerdere nagels. De nagel is wit/geel verkleurd en verdikt, ook kan het voorkomen dat de nagel afbrokkelt. Vaak werken schimmeldodende crèmes en tabletten onvoldoende. Het laseren van de schimmelnagels is een effectieve manier om de schimmels te doden, zodat er weer een gezonde nagel kan groeien.

Komt u voor de eerste keer? Boek dan een gratis consultgesprek of een consultgesprek inclusief eerste behandeling

De werking van kalknagel laserbehandeling

Bij Sophie Skincare werken wij met de Fox Diode laser,  deze laser is speciaal ontwikkeld om schimmelnagels te behandelen. Het is een veilige behandeling die het maximale resultaat kan behalen. Tijdens het laseren worden de nagels verhit tot boven 45 graden waardoor de schimmels gedood zullen worden. Door de hitte van laser wordt de celwand van schimmel kapot gemaakt. Hierdoor kunnen de schimmels niet meer groeien. Het omringende weefsel zoals de nagels en huid worden niet aangetast door de laser. Dit maakt de behandeling comfortabel en effectief. 

Effectiviteit van laserbehandelingen bij schimmel/ kalknagels

Het laseren van schimmelnagels is een effectieve en veilige behandeling, zelfs wanneer u medicatie gebruikt kan er in de meeste gevallen behandeld worden. 

Hoe kom ik aan schimmelnagels op mijn tenen of vingers

Als eerst is het goed om mede te delen dat het een fabel is dat schimmelnagels ontstaan door slechte hygiene. In de meeste gevallen ontstaan kalk/schimmel nagels door een schimmel die op de voeten aanwezig is. Deze kun je makkelijk oplopen wanneer iemand veel sport uitoefent, veel loopt en/of staat op werk, op vakanties in warme landen etc. De schimmel op de voeten kan makkelijk overslaan op de nagels doordat deze kunnen broeien in de sokken en schoenen. Het behandelen van de voetschimmel is dan ook belangrijk wanneer er wordt gestart met de laserbehandeling om van de schimmelnagels af te komen.

 

Consult

Heeft u last van schimmelnagels en wilt u deze graag laten behandelen, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens het consult zal een huidtherapeut kijken naar de nagels en een behandelplan met u opstellen.

Belangrijke punten voor de behandeling:

  • nagellak verwijderen voor de afspraak
  • schone sokken meenemen 
  • nagels dun vijlen, alleen nodig wanneer deze verdikt zijn

Nazorg schimmelnagel behandeling: deze zijn belangrijk om herbesmetting te voorkomen

  • oude nagellak potjes weggooien om herbesmetting te voorkomen
  • 2x per dag smeren met miconazolnitraat créme zoals Daktarin of een ander merk, in combinatie met de laserbehandelingen werkt dit nog effectiever
  • strooi 1x per week miconazol poeder in de schoenen, ook hierin kunnen schimmels blijven zitten
  • houdt uw nagels kort, zodat schimmels geen kans meer krijgen

,

Boek een gratis consult gesprek in

Laat uw kalk/ schimmelnagels behandelen met laser, veilig en effectief!
Gabi
Lees verder
Onwijs blij met de dienstverlening en het resultaat van m’n dochter dr nagels!
Quassila
Lees verder
Eerste keer behandeld hier. De behandelaar was enorm vriendelijk. Ze legde alles goed uit en ze was erg geduldig en geruststellend. Ik stelde dat heel erg op prijs. Dus vandaar 5 sterren.
Ariane
Lees verder
Geweldig!! Sophie skin care heeft mij in 3 maanden van mijn kalk nagels afgeholpen. Iets waar ik al jarenlang zelf mee aan het modderen was en waar ook de pedicure behandelingen niet bij hielpen. Heel veel dank!!😊
Previous
Volgende

Voor meer informatie over de prijzen en het maken van een afspraak, klik hieronder op de button!

Meest gestelde vragen over schimmel/ kalk nagel behandeling

Ja, de laser warmt de nagel tot 45 graden op. Hierdoor worden de schimmels onder de nagels en nagelriemen gedood. Schimmels kunnen niet overleven boven 40 graden. Crèmes en anti- schimmelnagelakken werken vaak niet voldoende om de schimmels te doden. Op het moment van gebruik wordt het even minder, maar zodra u stopt komt het gelijk weer terug. Bij een groot aantal mensen heeft het geen enkel effect. De laser heeft een effectiviteit van  90% en daarmee een hoge kans op een succesvolle behandeling

Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om de schimmels volledig te vernietigen. Tijdens het consult zal de specialist kijken naar nagels en aan de ernst van de aangedane nagels een indicitatie geven over het aantal behandelingen

Nee de huidtherapeut is toegankelijk zonder verwijzing van de huisarts. Een huidtherapeut is BIG- geregistreerd en heeft een medische opleiding gedaan.

Nee in de meeste gevallen wordt de behandeling niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Wilt u het zeker weten, controleer dan bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt.