Schimmelnagels laseren

Schimmelnagel/ Kalknagel behandeling

Schimmelnagels/ kalknagels is een aandoening die vaak voorkomt. Het kan voorkomen op de nagels van handen- en/of voeten. Vaak gaat het om één of meerdere nagels. De nagel is wit/geel verkleurd en verdikt, ook kan het voorkomen dat de nagel afbrokkelt. Vaak werken schimmeldodende crèmes en tabletten onvoldoende. Het laseren van de schimmelnagels is een effectieve manier om de schimmels te doden, zodat er weer een gezonde nagel kan groeien.

Werking laser

De Fox Diode laser is speciaal ontwikkeld om schimmelnagels te behandelen. Het is een veilige behandeling die het maximale resultaat kan behalen. Tijdens het laseren worden de nagels verhit tot 45 graden waardoor de schimmels gedood zullen worden. Door de hitte van laser wordt de celwand van schimmel kapot gemaakt. Hierdoor kunnen de schimmels niet meer groeien. Het omringende weefsel zoals de nagels en huid worden niet aangetast door de laser. Dit maakt de behandeling comfortabel en effectief. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig ?

Afhankelijk van het aantal aangedane nagels en de ernst van de schimmelinfectie wordt er met u tijdens het consult besproken hoeveel  behandelingen er nodig zijn. Meestal zijn drie  behandelingen voldoende. 

Consult

Heeft u last van schimmelnagels en wilt u deze graag laten behandelen, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens het consult zal een huidtherapeut kijken naar de nagels en een behandelplan met u opstellen.

Belangrijke punten voor de behandeling:

  • nagellak verwijderen voor de afspraak
  • schone sokken meenemen 
  • nagels dun vijlen, alleen nodig wanneer deze verdikt zijn

Nazorg schimmelnagel behandeling:

  • oude nagellak potjes weggooien om herbesmetting te voorkomen
  • 2x per dag smeren met miconazol créme, in combinatie met de laserbehandelingen werkt dit nog effectiever
  • strooi 1x per week miconazol poeder in de schoenen, ook hierin kunnen schimmels blijven zitten
  • houdt uw nagels kort, zodat schimmels geen kans meer krijgen

 

Schimmelnagel behandeling ,

Consult inplannen

Meest gestelde vragen over schimmel/ kalk nagel behandeling

Ja, de laser warmt de nagel tot 45 graden op. Hierdoor worden de schimmels onder de nagels en nagelriemen gedood. Schimmels kunnen niet overleven boven 40 graden. Crèmes en anti- schimmelnagelakken werken vaak niet voldoende om de schimmels te doden. Op het moment van gebruik wordt het even minder, maar zodra u stopt komt het gelijk weer terug. Bij een groot aantal mensen heeft het geen enkel effect. De laser heeft een effectiviteit van  90% en daarmee een hoge kans op een succesvolle behandeling

Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om de schimmels volledig te vernietigen. Tijdens het consult zal de specialist kijken naar nagels en aan de ernst van de aangedane nagels een indicitatie geven over het aantal behandelingen

Nee de huidtherapeut is toegankelijk zonder verwijzing van de huisarts. Een huidtherapeut is BIG- geregistreerd en heeft een medische opleiding gedaan.

Nee in de meeste gevallen wordt de behandeling niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Wilt u het zeker weten, controleer dan bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt.