Acne

Acne behandeling

 

Acne is te behandelen, wacht niet te lang en plan een kosteloos en vrijblijvend consult in om te kijken of wij iets voor u kunnen beteken. Vergoeding door zorgverzekering mogelijk.

 Wat is acne?

Acne kan in veel verschillende vormen voorkomen en daarbij de meest voorkomende huidaandoening. De meest voorkomende soort is Acne Vulgaris, oftewel jeugdpuistjes. Maar helaas kan acne ook op latere leeftijd voorkomen zoals hormonale acne, deze kan op elke leeftijd voorkomen en kan plotseling ontstaan. Soms is de oorzaak vast te stellen, maar het kan ook voorkomen dat er geen oorzaak te vinden is. Tijdens het intakegesprek proberen wij zoveel mogelijk informatie te verzamelen en aan de hand hiervan wordt er een behandelplan voor u opgesteld. 

Acne komt het meest voor op het gelaat, borst en rug, maar kan ook op andere plekken voorkomen. Het ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Dit kan zich uitten in verschillende vormen zoals, puisten met pus, blackheads (zwarte puntjes) en onderhuidse bobbels.

Behandeling acne
Er bestaan verschillende behandelingen om acne te verminderen. De oorzaak van acne is vaak een ingewikkeld proces en is helaas niet altijd te achter halen. Wat er wel gedaan kan worden is, de talgproductie verminderen en verstopte talgklier uitgangen deblokkeren. Daarnaast is het gebruik van specifieke producten voor acne van groot belang. Op deze manier zullen er minder ontstekingen ontstaan en zal acne verminderen.

Welke behandeling in gezet kan worden, is afhankelijk van uw huidtype en huidconditie. Tijdens het consult gesprek zal hiernaar gekeken worden. Een behandeling voor acne is geen standaardbehandeling het is een behandeltraject die verschilt per persoon

Acne littekens
Wanneer u veel last heeft gehad van acne kunnen er ontsierende littekens achter blijven. Wanneer er veel en langdurige ontstekingen zitten in de huid is de kans op littekenvorming groter. De behandeling van acne littekens heeft een andere aanpak nodig dan acne zelf. Een behandeling die effectief werkt voor acne littekens en zorgt voor goede resultaten is Microneedling. Wilt u weten of deze behandeling geschikt is voor u, plan een kosteloos consult in en laat u adviseren door onze huidspecialisten.

Consult gesprek
Voor de behandeling van acne wordt er een consult gesprek gehouden. Tijdens het consult gesprek wordt er naar de huid gekeken om een passende behandeling aan te bieden. Na het consult gesprek kan er indien mogelijk direct gestart worden met de behandeling.

Vergoeding zorgverzekeraar 

Acne behandelingen kunnen vergoedt worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Wij zijn erkend door alle zorgverzekeraars en zijn geregistreerd bij de NVH en het KP register. 

Afspraak maken