Haaruitval stoppen

Haaruitval kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Het ontstaan van haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. 

Haaruitval bij vrouwen 

Haaruitval bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben zoals na een zwangerschap, langdurige stress, medicatie/ ziekte of door vitamine tekort. Een nieuw verschij Vrouwen worden meestal niet, zoals mannen, geheel kaal, maar de resterende haren hebben een dunnere structuur, zijn minder stevig en breken daardoor eerder af. De voorste haargrens valt niet uit zoals bij mannen. Haaruitval bij vrouwen is cosmetisch zeer storend, omdat haar een belangrijke factor is voor het uiterlijk. Het heeft invloed op het dagelijkse leven, omdat je het probeert te maskeren. 

Vaak is het probleem bij vrouwen dat de doorbloeding van de haarzakjes verminderd waardoor deze niet genoeg voedingstoffen krijgen en uitvallen. Het kan ook voorkomen wanneer de hoofd bedekt is overdag, dat er veel meer haaruitval aanwezig is. Je ziet dan vaak bovenop de hoofd meer hoofdhuid dan op andere plekken. Het haar voelt dan stroef en futloos aan. Natuurlijk heeft het verouderingsproces ook invloed op de conditie van onze haarzakjes.

Wat is het beste middel tegen haaruitval bij vrouwen ?

Als het gaat om haaruitval bij vrouwen is dit makkelijk tegen te gaan door middel van onze combinatie behandelingen zuurstof+ haaruitval behandeling. De behandeling zorgt ervoor dat de haarzakjes opnieuw geactiveerd worden en maakt de haarzakjes sterker wat ervoor zorgt dat er minder haren uitvallen. 

Wanneer u kiest voor een behandeling werken deze het best in kuurverband, waarbij er elke 2 weken wordt behandeld. 

Haaruitval stoppen bij alopecia

Beginnende kaalheid bij mannen 

Hoe ontstaat kaalheid bij mannen ?

Kaalheid bij mannen wordt ook wel Alopecia Androgentica genoemd, dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij volwassenen. Deze vorm van kaalheid is hormonaal bepaald. Het mannelijk hormoon testosteron dat na de puberteit in grotere hoeveelheid wordt aangemaakt, heeft een remmend effect op de haargroei van de haren boven op het hoofd. De onderste haarrand en de haren aan de zijkant blijven staan, omdat deze haren ongevoelig zijn voor de invloed van het mannelijk hormoon.

Onderzoek wijst uit dat 70% van de mannen last krijgen van haaruitval op een bepaald moment. Het haaruitval bij mannen kan al op jonge  leeftijd starten. 

Behandeling tegen haaruitval bij mannen 

Mesotherapy tegen haaruitval is een behandeling die de haarzakjes voedt en revitaliseert. Het zorgt voor het heractiveren van de bestaande haarzakjes en maakt deze sterker. Het is belangrijk dat er haarzakjes aanwezig zijn, wanneer de haarzakjes zijn afgestorven kunnen deze niet meer geactiveerd worden. Bij volledige kaalheid heeft het dus geen nut meer om te behandelen en rest alleen nog een haartransplantatie. 

Wanneer de haarlijn terug trekt en de inhammen verder naar achteren trekken is er nog een grote kans dat dit hersteld kan worden of tenminste kan  ervoor gezorgd worden dat het niet nog verder wegtrekt. 

Wat doet de haaruitval behandeling 

  • het stoppen van haaruitval,
  • preventie van alopecia,
  • versnelling van de haargroei,
  • en verdikking van het haar,
  • stimulering van de bloedsomloop en verbetering van de bloedtoevoer naar de hoofdhuid,
  • revitalisering van de haarzakjes,
  • hoofdhuidverzorging,
  • versterking van het haar voor en na de transplantatie.

Ik wil graag weten of de haaruitval behandeling werkt voor mij

Maak een afspraak voor vrijblijvend consult om te kijken of de behandeling geschikt is.