Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen kan om verschillende redenen optreden en kan variëren in ernst en patroon. Hier zijn enkele van de veelvoorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen:

1. Erfelijkheid:
Erfelijke haaruitval, ook bekend als vrouwelijke kaalheid (androgenetische alopecia), is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen. Het patroon van haaruitval verschilt van dat bij mannen en kan resulteren in diffuse dunner wordende over de hele hoofdhuid.

2. Hormonale Veranderingen:
Schommelingen in hormonen, zoals tijdens zwangerschap, bevalling, menopauze of als gevolg van hormonale anticonceptiva, kunnen haarverlies veroorzaken. Hormonale disbalans kan invloed hebben op de groeicyclus van het haar.

3. Medicatie:
Bepaalde medicijnen, waaronder anticonceptiepillen, antidepressiva, bloeddrukmedicatie en chemotherapie, kunnen haarverlies als bijwerking hebben.

4. Voedingsdeficiënties:
Onvoldoende inname van bepaalde voedingsstoffen, zoals ijzer, zink, vitamine D en vitamine B12, kan haaruitval veroorzaken. Een evenwichtige voeding is essentieel voor gezond haar.

5. Stress en Emotionele Factoren:
Extreme stress, angst en emotionele schokken kunnen de haargroeicyclus beïnvloeden en tijdelijk haarverlies veroorzaken.

6. Auto-immuunziekten:
Sommige auto-immuunziekten, zoals alopecia areata, kunnen leiden tot haarverlies door het immuunsysteem dat de haarzakjes aanvalt.

7. Haarstyling en -behandelingen:
Overmatig gebruik van warmtehulpmiddelen, strakke kapsels, en chemische behandelingen zoals bleken en permanenten kunnen het haar beschadigen en tot haaruitval leiden.

8. Schildklierproblemen:
Hypothyreoïdie (te traag werkende schildklier) of hyperthyreoïdie (te snel werkende schildklier) kunnen haarverlies veroorzaken.

 

Gespecialiseerde haaruitvalbehandelingen voor vrouwen bij Sophie Skincare. Na een grondig consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, of u nu last heeft van haaruitval, dunner wordend haar, of beide.

 

De voorbereiding van haaruitvalbehandelingen voor vrouwen bij Sophie Skincare: Na een grondig consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, of u nu last heeft van haaruitval, dunner wordend haar, of beide. Ons aanbod aan behandelingen is divers en wordt aangepast aan uw individuele behoeften. Of het nu gaat om het herstellen van volume, het bevorderen van nieuwe haargroei of het verbeteren van de haarstructuur, wij streven ernaar om passende oplossingen te bieden die aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

 

Heeft u last van extreme haaruitval, waarbij u meer dan 50 haren per dag verliest. Dan hebben wij het haaruitval die aan de extreme kant is. Om dit tegen te gaan raden wij de zuurstoftherapy aan of een combinatie van haaruitval + zuurstof behandelingen. 

Deze behandeling zorgt ervoor dat er direct meer rode bloedcellen naar het gebied komen waar het geïnjecteerd wordt. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof en voedingstoffen. In het geval van haaruitval wordt er een grote boost gegeven aan de bestaande haarzakjes. 

Soorten & inboeken