Laser ontharen vergoeding

Laser ontharen vergoeding

Natuurlijke schoonheid en zelfvertrouwen gaan hand in hand. Voor velen is ongewenst lichaamshaar een bron van ongemak en kan het hun zelfvertrouwen beïnvloeden. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende methoden beschikbaar om van ongewenst haar af te komen, en een van de meest effectieve en populaire opties is laserontharing. 

Laser ontharen vergoeding, wat wordt er vergoedt ?

In sommige gevallen bieden zorgverzekeraars vergoedingen voor laserontharing, maar dit is meestal afhankelijk van specifieke voorwaarden en omstandigheden. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen met betrekking tot vergoeding voor laserontharing door zorgverzekeraars:

 

1. **Medische noodzaak & Gezichtsbeharing vrouwen**: Over het algemeen vergoeden zorgverzekeraars laserontharing alleen als er sprake is van een medische noodzaak of als het gaat om overbeharing op het gezicht bij vrouwen. Dit kan het geval zijn als u last heeft van overmatige haargroei als gevolg van een medische aandoening zoals hirsutisme (abnormale haargroei bij vrouwen) of pseudofolliculitis barbae (ingegroeide haartjes na scheren).

2. **Voorwaarden en dekking**: De specifieke voorwaarden en dekking variëren sterk tussen zorgverzekeraars en polissen. Sommige verzekeraars bieden helemaal geen vergoeding voor laserontharing, terwijl anderen een beperkte dekking kunnen bieden.

3. **Verwijzing van een arts**: In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van een arts nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van laserontharing. 

4. **Vergoedingslimieten**: Zelfs als uw zorgverzekeraar laserontharing vergoedt, kunnen er limieten zijn aan het bedrag dat wordt vergoed. Dit kan afhangen van het behandelde gebied en het aantal sessies dat nodig is.

5. **Eigen risico**: Houd er rekening mee dat uw eigen risico van toepassing kan zijn op de vergoeding voor laserontharing. U moet mogelijk een bepaald bedrag zelf betalen voordat uw zorgverzekering begint te vergoeden.

6. **Aanvullende verzekering**: In sommige gevallen bieden aanvullende verzekeringen extra dekking voor cosmetische procedures, waaronder laserontharing. Controleer uw polis om te zien of u een aanvullende verzekering hebt die deze behandeling kan dekken.

7. **Contacteer uw verzekeraar**: Als u overweegt laserontharing en wilt weten of uw zorgverzekeraar vergoeding biedt, is het raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met uw verzekeraar. Zij kunnen u voorzien van specifieke informatie over uw dekking, eventuele vereiste documentatie en de procedure voor vergoeding.

Het is belangrijk om te onthouden dat de dekking voor laserontharing door zorgverzekeraars sterk kan variëren en dat niet alle behandelingen worden vergoed. Het is verstandig om de voorwaarden van uw polis te controleren en contact op te nemen met uw verzekeraar voor gedetailleerde informatie voordat u besluit om laserontharing te ondergaan, vooral als u verwacht dat uw zorgverzekeraar de kosten zal dekken.

Laserontharing vergoeding samenvatting: Het kan vergoedt worden vanuit de aanvullende verzekering voor medische noodzaak of voor overbeharing op het gezicht bij vrouwen. Controleer bij uw zorgverzekeraar of het in uw aanvullende pakket zit en hoe hoog dit bedrag is.

Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerde lichtstralen, die worden geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Dit licht wordt omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en de haargroei wordt vertraagd of permanent gestopt. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat het nauwkeurig werkt zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in!

Meghan
Lees verder
Ik voelde mij super comfortabel bij het laserontharen, alles werd super goed uitgelegd! Het zag er ook super professioneel en aesthetic uit van binnen.
Chaton
Lees verder
Super lieve behandelaar ze doet ze werk super goed bedankt
Kimberley
Lees verder
Amazing, friendly, quick service with laser hair removal. So happy to have found this place 🙂
Previous
Next

Meest gestelde vragen

Het verschil zit in de effectiviteit van het laser apparaat , zo bestaat er IPL en Elos. Dit zijn apparaten die gebruik maken van verspreid licht, wat vaak niet sterk genoeg is om de haarzakjes definitief te verwijderen. Ontharen met IPL heeft veel behandelingen nodig om een beetje resultaat te zien, vaak zit je rond de 30 behandelingen. De Light Sheer duet laser heeft een krachtige laser straal die zich alleen richt op de haarzakjes. Dat maakt laser ontharen met de Light Sheer duet doeltreffend en effectief. Daarnaast is de aanschafwaarde van een IPL apparaat vele malen goedkoper, waardoor deze behandelingen goedkoop aangeboden kunnen worden. Hetzelfde voor laser apparaten met de ‘slow motion’ techniek waarbij de haarzakjes langzaam worden opgewarmd. Het haarzakje verliest hierdoor te snel zijn warmte en wordt niet volledig vernietigd. Uiteindelijk ben je hierdoor duurder uit, omdat de haartjes terug zullen komen. 
 
Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig om 90% haarvrij te zijn. 

 

Na de eerste behandeling kunt al gelijk resultaat merken doordat u minder vaak hoeft te scheren dan voorheen. Bij elke behandeling wordt ongeveer 10-20% van de haarzakjes vernietigd. Na een aantal behandelingen zult u merken dat er kale plekjes ontstaan. Aan het einde van het behandeltraject bent u zo goed als haarvrij. 

Ja laserontharen is permanente haarverwijdering, de haarzakjes worden vernietigd door de laser en groeien niet meer terug. Wel is het mogelijk door invloed van hormonen (zoals bijvoorbeeld zwangerschap), medicatie of een andere onderliggende aandoening dat er in de loop van de jaren weer nieuwe haarzakjes ontstaan. U kunt dan 1x in de 1,5/ 2 jaar een onderhoudsbehandeling ondergaan.

Nee u mag geen laserbehandelingen ondergaan als u zwanger bent. Het niet wetenschappelijk bewezen dat laserontharen schadelijk is tijdens de zwangerschap. Om deze reden wordt er tijdens een zwangerschap niet behandeld.Â