Laser ontharen resultaat
Laser ontharen resultaat
Natuurlijke schoonheid en zelfvertrouwen gaan hand in hand. Voor velen is ongewenst lichaamshaar een bron van ongemak en kan het hun zelfvertrouwen beïnvloeden. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende methoden beschikbaar om van ongewenst haar af te komen, en een van de meest effectieve en populaire opties is laserontharing. Maar wat is het resultaat van laser ontharenÂ
Wat te verwachten van het resultaat na een laser ontharing behandeling
Het resultaat van laserontharing is niet onmiddellijk zichtbaar. Haarzakjes die zijn beschadigd door de behandeling zullen de haargroei geleidelijk verminderen. Na elke sessie zult u merken dat het haar dunner en langzamer groeit. Meestal zijn er meerdere sessies nodig om optimale resultaten te bereiken, meestal verspreid over enkele weken of maanden.
De eerste resultaten zult u merken aan de vertraagde haargroei na een laser ontharen behandeling. U hoeft minder vaak te scheren dan voorheen. Een aantal weken later zullen de eerste haartjes uitvallen en zullen er geleidelijk kale plekjes ontstaan
Het resultaat van laser ontharen na een aantal behandeling
Het resultaat na een paar behandelingen van laserontharing kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw haartype, huidskleur, het behandelde gebied en het specifieke lasersysteem dat wordt gebruikt. Over het algemeen zullen de resultaten na slechts enkele behandelingen niet volledig permanent zijn, maar u kunt wel aanzienlijke veranderingen in uw haargroei verwachten. Hier is wat u doorgaans kunt verwachten na een paar laserontharingsbehandelingen:
1. **Verminderde haargroei**: Een van de meest opvallende resultaten na een paar behandelingen is dat de haargroei op het behandelde gebied merkbaar vertraagt. Het haar dat teruggroeit, kan ook dunner en lichter zijn dan voorheen.
2. **Minder ingegroeide haren**: Naarmate de haargroei vermindert, zult u merken dat er minder kans is op ingegroeide haren, wat vaak een veelvoorkomend probleem is bij andere ontharingsmethoden zoals scheren of harsen.
3. **Soepelere huid**: De herhaalde laserbehandelingen kunnen leiden tot een gladdere en zachtere huid op het behandelde gebied, omdat de haargroei afneemt.
4. **Minder irritatie**: U zult waarschijnlijk minder last hebben van irritatie en roodheid na het ontharen, in vergelijking met andere ontharingsmethoden.
Het is echter belangrijk op te merken dat meerdere behandelingssessies nodig zijn om de meeste haarzakjes in het behandelde gebied te targeten. Het aantal vereiste sessies varieert van persoon tot persoon en kan variëren van ongeveer 6 tot 8 sessies voor optimale resultaten. De sessies worden meestal met tussenpozen van enkele weken tot maanden gepland, afhankelijk van het behandelde gebied en het behandelingsprotocol dat is opgesteld door uw lasertherapeut.
Het uiteindelijke doel van laserontharing is om een langdurige vermindering van de haargroei te bereiken. Sommige mensen ervaren bijna volledige verwijdering van het haar na de voltooiing van hun behandelingssessies, terwijl anderen mogelijk wat lichte haargroei behouden. In de meeste gevallen is regelmatig onderhoud vereist om eventuele resterende haargroei te behandelen.
Â
Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerde lichtstralen, die worden geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Dit licht wordt omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en de haargroei wordt vertraagd of permanent gestopt. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat het nauwkeurig werkt zonder het omliggende weefsel te beschadigen.
Boek een gratis en vrijblijvend consult in!
Meest gestelde vragen
Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig om 90% haarvrij te zijn.Â
Â
Na de eerste behandeling kunt al gelijk resultaat merken doordat u minder vaak hoeft te scheren dan voorheen. Bij elke behandeling wordt ongeveer 10-20% van de haarzakjes vernietigd. Na een aantal behandelingen zult u merken dat er kale plekjes ontstaan. Aan het einde van het behandeltraject bent u zo goed als haarvrij.Â
Ja laserontharen is permanente haarverwijdering, de haarzakjes worden vernietigd door de laser en groeien niet meer terug. Wel is het mogelijk door invloed van hormonen (zoals bijvoorbeeld zwangerschap), medicatie of een andere onderliggende aandoening dat er in de loop van de jaren weer nieuwe haarzakjes ontstaan. U kunt dan 1x in de 1,5/ 2 jaar een onderhoudsbehandeling ondergaan.
Nee u mag geen laserbehandelingen ondergaan als u zwanger bent. Het niet wetenschappelijk bewezen dat laserontharen schadelijk is tijdens de zwangerschap. Om deze reden wordt er tijdens een zwangerschap niet behandeld.Â