Laserontharing gezicht voor alle huidtypen omgeving Den Haag/ Voorburg/ Rijswijk

Bij Sophie Skincare  begrijpen we dat ongewenste haargroei op het gezicht kan zorgen voor onzekerheid. Daarom bieden we effectieve en langdurige oplossingen voor gezichtsontharing met behulp van geavanceerde laserbehandelingen zoals met de Elite IQ laser. Deze laserbehandeling voor laserontharing is geschikt voor alle huidtypen. 

Hoe Werkt Gezichtsontharing met Laser?

Onze laserontharingstechnologie maakt gebruik van geconcentreerd licht om haarzakjes in het gezicht te targeten. De energie van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en toekomstige haargroei wordt verminderd. Dit zorgt voor een langdurig gladde huid zonder stoppels, scheerirritaties en ontstekingen,  de zorgen van dagelijkse ontharing.

Hoe ontstaat overbeharing op het gezicht bij vrouwen ?

Beharing op het gezicht bij vrouwen kan om verschillende redenen ontstaan en kan variëren in hoeveelheid en textuur. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van gezichtsbeharing bij vrouwen:

  1. Hormonale Veranderingen: Hormonen spelen een cruciale rol bij de haargroei. Tijdens verschillende levensfasen, zoals de puberteit, zwangerschap en menopauze, kunnen hormonale schommelingen leiden tot verhoogde haargroei, inclusief op het gezicht.

  2. Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS): PCOS is een hormonale aandoening die vaak leidt tot overmatige haargroei bij vrouwen. Dit komt door een verhoogde productie van mannelijke hormonen (androgenen).

  3. Erfelijkheid: Genetica speelt ook een rol bij gezichtsbeharing. Als er in je familie vrouwen zijn met meer gezichtshaar, heb je mogelijk ook een genetische aanleg voor dergelijke beharing.

  4. Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals corticosteroïden, kunnen overmatige haargroei als bijwerking hebben.

  5. Hirsutisme: Hirsutisme is een medische aandoening waarbij vrouwen overmatige haargroei ontwikkelen op plaatsen waar mannen typisch meer haargroei hebben, waaronder het gezicht. Het kan worden veroorzaakt door hormonale onbalans of onderliggende medische aandoeningen.

  6. Stress: Langdurige stress kan de hormonale balans verstoren en leiden tot veranderingen in de haargroei, ook op het gezicht.

  7. Natuurlijke Veroudering: Naarmate vrouwen ouder worden, kunnen hormonale veranderingen optreden die de haargroei beïnvloeden. Dit kan soms resulteren in meer gezichtsbeharing.

 

Belangrijk om te weten als het om haargroei gaat op het gezicht bij vrouwen

Het is belangrijk op te merken dat enige mate van gezichtsbeharing normaal is bij vrouwen en meestal niet als een medisch probleem wordt beschouwd. Als je echter merkt dat de haargroei ongewoon of overmatig is, of als het gepaard gaat met andere symptomen zoals acne, onregelmatige menstruatie of gewichtsproblemen, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Het kan zijn dat u last heeft van PCOS, een aandoening die ervoor zorgt dat u hormonen uit balans zijn. Een symptoom van PCOS is overbeharing op gezicht en lichaam waar u als vrouw eerder geen last van had.

Laser ontharen van het gezicht vergoedt door de zorgverzekering

De vergoeding voor laserepilatie (laserontharing) van het gezicht door een zorgverzekering kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je verzekeringsmaatschappij, het type zorgverzekering dat je hebt. 

Bij Sophie Skincare kunnen behandelingen voor overbeharing gelaat bij alle zorgverzekeraars gedeclareerd worden.