Beenvaten laseren

Hoe laserbehandelingen van beenaderen resultaten kunnen opleveren

Heb je last van ontsierende spataderen op je benen en ben je op zoek naar een effectieve behandeling? Dan is lasertherapie misschien wel de oplossing voor jou. Met laserbehandelingen kunnen de ontsierende aderen op je benen namelijk op een veilige en doeltreffende manier worden verwijderd, met effectieve resultaten als gevolg.

 

Hoe werkt het laseren van beenvaten

Door middel van geconcentreerde lichtpulsen wordt de laser gericht op de ontsierende aderen. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de aderen, waardoor de vaatwand wordt beschadigd en de aderen worden afgesloten. Hierdoor worden ze niet meer voorzien van bloed en zullen ze geleidelijk verdwijnen. Gemiddeld zijn er 1-3 laserbehandelingen nodig om een positief resultaat te verkrijgen. 

De laserbehandeling van de beenvaten is geschikt voor blauwe of rode beenvaten, niet alleen op de benen maar vaten kunnen op het gehele lichaam voorkomen. Heeft u grote spataderen die op de huid liggen dan werkt deze behandeling helaas niet, deze moeten worden verwijderd door een fleboloog die de vaten inspuit met een bepaalde vloeistof. Alle overige vaten die goed zichtbaar zijn, maar niet bovenop de huid liggen kunnen worden behandeld door middel van laser.

Soms kan het voorkomen dat door bepaalde onderliggende aandoeningen na verloop van tijd weer nieuwe vaten ontstaan. U kunt deze vaten dan weer opnieuw laten behandelen. Vrouwen zijn helaas gevoelig voor het krijgen van beenvaten, meestal door invloed van hormonen en om deze reden is het niet altijd te voorkomen dat er weer nieuwe vaten ontstaan. Hieronder leest u meer over de oorzaken van het ontstaan van beenvaten. 

 

Hoe ontstaan beenvaten

Aderen op de benen, zoals spataderen, ontstaan meestal als gevolg van problemen met de bloedcirculatie in de aderen van de onderste ledematen. Er zijn verschillende factoren en oorzaken die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van aders op de benen:

Erfelijkheid: Erfelijke aanleg speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van spataderen. Als spataderen in je familie voorkomen, heb je mogelijk een grotere kans om ze te ontwikkelen.

Zwangerschap: Tijdens de zwangerschap neemt de druk op de aderen in het bekken en de benen toe, wat spataderen kan veroorzaken of verergeren.

Langdurig Staand of Zitten: Beroepen of activiteiten die langdurig staand of zitten vereisen, kunnen de druk op de benen verhogen en de ontwikkeling van spataderen bevorderen.

Hormonale Anticonceptie: Sommige vormen van hormonale anticonceptie, met name die met oestrogenen, kunnen het risico op spataderen verhogen.

Geslacht: Vrouwen lopen over het algemeen een groter risico op spataderen dan mannen. Hormonale veranderingen, met name tijdens zwangerschap en menopauze, kunnen het risico verhogen.

Leeftijd: Het verouderingsproces kan de elasticiteit van de aderen verminderen, waardoor ze minder efficiënt worden in het terugpompen van bloed naar het hart. Dit kan leiden tot spataderen.

Beenvaten laseren 1-3 behandelingen nodig

Tijdens de behandeling wordt er koude lucht op de huid geblazen waardoor de behandeling goed vol te houden is!

Afspraak inboeken