Vaatlaser

Vaatlaser / Vaatjes weglaseren/ Den Haag/ Voorburg

Met behulp van hoogwaardige lasers en intelligente technologieën kan de Elite IQ Laser de vaatproblemen nauwkeurig targeten, zonder de omringende huid te beschadigen. Dit betekent minder ongemak, minimale hersteltijd en prachtige resultaten.

 

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Als de vaatwanden verzwakken kunnen deze zichtbaar worden aan de oppervlakte, wij noemen het dan Couperose oftewel gesprongen vaatjes. Deze gesprongen vaatjes kunnen voorkomen op de neus, wangen, kin, romp en op de benen. De vaatjes zijn rood van kleur en soms met roodheid erom heen. Het is gelukkig niet gevaarlijk, maar kan wel als cosmetisch storend ervaren worden.

Behandeling    

De behandeling start met het reinigen van uw huid. Hierna zal u net zoals als de behandelaar een speciale bril moeten dragen die de ogen beschermt. Vervolgens worden er op de vaatjes pulsen gegeven met de laser. De behandeling met de laser is enigszins gevoelig, maar is goed te verdragen. Het gevoel wordt veelal vergeleken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. De behandeling wordt afgesloten met SPF als dat nodig is.  

Herstelperiode  

Na de behadeling zullen de vaatjes donkerder en zichtbaarder zijn of juist weggetrokken. Beide reacties zijn een gewenst effect. Soms kan er na een behandeling een zwelling ontstaan of korstjes op de vaatjes. Deze verschijnselen zullen normaliter binnen 3 weken volledig verdwijnen. Indien gewenst mag bij thuiskomst de huid nog gekoeld worden. Het effect is zichtbaar na gemiddeld 3 tot 4 weken. Na 4 weken komt u terug voor een controle afspraak

Te verwachten resultaat   

Na de eerste behandeling is vaak al een aanzienlijk resultaat zichtbaar. Dit is echter is afhankelijk van de vaatdikte en de vaatdiepte. Gemiddeld zal er 80% – 100% reductie plaatsvinden. Na 1 – 2 jaar kunnen er weer nieuwe vaatjes ontstaan als u daar gevoelig voor bent, de behandeling kan dan herhaald worden.

Behandelduur en frequentie    

Behandelfase: gemiddeld zijn er 1 tot 3  behandelingen nodig, met een interval van 4 tot 6 weken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw huidtype, vaatdikte, vaatdiepte en kleur.  

Vergoeding 

Het laseren van vaatjes is een cosmetische behandeling, om deze reden wordt deze behandeling bijna nooit vergoedt door de zorg verzekeraar. Wilt u het toch zeker weten, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. 

Consult

Wilt u weten of deze behandeling geschikt is voor u, boek dan een gratis en vrijblijvend consult in. 

 

 

Afspraak inboeken