Acne hormonaal

Acne behandeling in Den Haag/ Voorburg om hormonale acne te verminderen

Hormonale acne kan voorkomen op elke leeftijd, maar komt het meeste voor in de volwassen leeftijd. Het is een vervelende aandoening waarbij er ontstekingen en talgbultjes ontstaan, met name op op de kaaklijn, kin en bovenkant van de hals. De oorzaak van hormonale acne verteld het eigenlijk al, hormonale disbalans zorgt voor het opkomen van onstekingen in de vorm van puistjes of gesloten talgbultjes. Hoewel de innerlijke oorzaak niet altijd te achter te halen is kan een behandeling voor hormonale acne zeker helpen om de huid beter onder controle te krijgen. 

Meest voorkomende oorzaken van hormonale acne

Er zijn verschillende oorzaken waardoor hormonale acne veroorzaakt kan worden. Zo kan het bijvoorbeeld komen door de pil, zwangerschap, bevalling, overgang, na een maagverkleining, door PCOS, vitamine en mineralen tekort, schildklier aandoening en nog meer. U kunt zien dat er vele oorzaken kunnen zijn voor het hebben van hormonale acne. Wij proberen tijdens het consultgesprek te achterhalen wat een mogelijke oorzaak kan zijn, dit lukt helaas niet altijd. Helaas blijkt in de praktijk dat huisartsen niet altijd willen meewerken aan verder onderzoek of omdat het lastig is om het te vast te stellen. 

Boek een gratis en vrijblijvend consult in!

Meest gestelde vragen

Ja bij Sophie Skincare hebben wij veel verschillende behandelopties om acne te verminderen. Tijdens het consult wordt het behandelplan met u besproken 

Iedere huid reageert anders, maar gemiddeld  is het een traject van 6 behandelingen. Bij iedere behandeling evalueren wij de vorige behandeling om te kijken of het de goede kant opgaat .

U kunt zeker na de eerste behandeling al kleine verschillen opmerken, zoals ontstekingen die rustiger worden, huid die egaler is etc.