After lipomassage

After lipomassage Den Haag na cosmetische ingrepen

Na een cosmetische ingreep zoals een buikwandcorrectie of liposuctie is het herstelproces cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Een van de belangrijkste onderdelen van dit herstelproces is de after lipomassage. In deze blog bespreken we het belang van after lipomassage, hoe het bijdraagt aan een beter herstel en hoe het helpt bij het voorkomen van fibrose, oftewel harde bobbels, na liposuctie.

Het Belang van After Lipomassage na Cosmetische Ingrepen

Komt u voor de eerste keer? Boek dan een gratis consultgesprek of een consultgesprek inclusief eerste behandeling

Wat is After Lipomassage?

After lipomassage is een speciale massagetechniek die wordt toegepast na cosmetische ingrepen. Deze massage richt zich op het verbeteren van de doorbloeding, het verminderen van zwellingen en het voorkomen van complicaties zoals fibrose. Fibrose is een veelvoorkomende bijwerking van liposuctie waarbij harde, pijnlijke bobbels onder de huid ontstaan door littekenvorming van het weefsel.

Het Belang van After Lipomassage

  1. Verbeterde Doorbloeding en Lymfedrainage: After lipomassage stimuleert de doorbloeding en lymfedrainage in het behandelde gebied. Dit helpt bij het verminderen van zwellingen en het sneller afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam.

  2. Vermindering van Zwellingen: Zwelling is een natuurlijke reactie van het lichaam op chirurgie. Door regelmatige after lipomassage wordt de vloeistofophoping in het weefsel verminderd, waardoor de zwelling sneller afneemt en het herstelproces wordt versneld.

  3. Preventie van Fibrose: Een van de meest voorkomende complicaties na liposuctie is de ontwikkeling van fibrose. Door vroegtijdig te beginnen met after lipomassage, wordt de kans op fibrose aanzienlijk verminderd. De massage helpt om het weefsel soepel te houden en voorkomt de vorming van harde bobbels.

  4. Verbetering van de Huidstructuur: After lipomassage draagt bij aan een egalere huidstructuur door het bevorderen van de collageenproductie en het stimuleren van de natuurlijke genezingsprocessen van de huid.

Behandelmogelijkheden

Er zijn verschillende methoden voor het uitvoeren van after lipomassage, elk met hun eigen voordelen. Hieronder bespreken we de meest effectieve behandelingen:

  1. Lipomassage met de Hand: Handmatige lipomassage is een techniek waarbij een getrainde therapeut de massage uitvoert met behulp van specifieke technieken om de doorbloeding en lymfedrainage te stimuleren. Deze methode is zeer effectief bij het verminderen van zwelling en het voorkomen van fibrose.

  2. LPG Endermologie: LPG endermologie is een geavanceerde techniek waarbij een speciaal apparaat wordt gebruikt om de huid en het onderliggende weefsel te masseren. Dit apparaat maakt gebruik van mechanische stimulatie om de doorbloeding te verbeteren, zwellingen te verminderen en fibrose te voorkomen. Endermologie is bijzonder effectief omdat het diepere lagen van de huid bereikt die met handmatige massage moeilijker te behandelen zijn.

  3. Carboxytherapie voor Fibrosering: Carboxytherapie is een innovatieve behandeling waarbij kooldioxidegas (CO2) onder de huid wordt geïnjecteerd. Deze therapie stimuleert de doorbloeding en bevordert de aanmaak van collageen, wat helpt bij het verminderen van fibrose en het verbeteren van de huidtextuur. Carboxytherapie kan een uitstekende aanvulling zijn op lipomassage om hardnekkige fibrose aan te pakken.

Wanneer start je met After Lipomassage na je liposuctie of andere ingreep

Het is belangrijk om ongeveer 10 dagen na de cosmetische ingreep te beginnen met after lipomassage. Dit geeft het lichaam voldoende tijd om de eerste fase van het natuurlijke genezingsproces te doorlopen en zorgt ervoor dat de massage optimaal kan bijdragen aan het verdere herstel. Het is aan te raden om een reeks van behandelingen te ondergaan voor het beste resultaat, afhankelijk van de individuele behoeften en de aard van de ingreep.

Conclusie

After lipomassage is een essentiële stap in het herstelproces na cosmetische ingrepen zoals buikwandcorrecties en liposuctie. Door het bevorderen van de doorbloeding, het verminderen van zwellingen en het voorkomen van fibrose draagt deze behandeling bij aan een sneller en effectiever herstel. Met verschillende behandelingsopties zoals handmatige massage, LPG endermologie en carboxytherapie, kan iedere patiënt de juiste zorg krijgen om het beste resultaat te bereiken.

Bij Bodyshape Clinic staan we klaar om u te ondersteunen tijdens uw herstelproces met professionele en effectieve after lipomassage behandelingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe we u kunnen helpen om uw beste zelf te worden!

Boek een gratis en vrijblijvend consult of een eerste afspraak in!

Ervaringen van klanten

Rania
Lees verder
Ik had ontzettend veel vocht na mijn ingreep en veel pijn, de behandeling helpt om vocht te verminderen
Lies
Lees verder
Te laat gestart met mijn massages waardoor ik helaas een paar harde schijven had, gelukkig is het iets verminderd en voelt soepeler aan
Vorige
Volgende