Haaruitval bij mannen

Haaruitval bij mannen

Heeft u last van dunner worden haar, inhammen die steeds verder naar achter trekken of de kruin die steeds zichtbaarder wordt. Wij praten hier dan over Alopecia Andorgenetica, oftewel mannelijke kaalheid. Op een zekere tijd heeft elke man in meer of mindere mate last van dit verschijnsel. Natuurlijk spelen verschillende factoren een rol op het ontstaan van alopecia. 

Wat kunnen de oorzaken zijn van mannelijke kaalheid:

  1. Genetische aanleg: Erfelijkheid speelt een significante rol bij mannelijke kaalheid. Als er familieleden zijn, met name vader, grootvader of ooms, die kaalheid hebben ervaren, is de kans groter dat het ook bij andere familieleden voorkomt.

  2. Hormonale invloeden: Mannelijke kaalheid wordt sterk beïnvloed door hormonen, met name dihydrotestosteron (DHT), een afgeleide van testosteron. Bij genetisch vatbare mannen kan DHT haarzakjes op de hoofdhuid doen krimpen, wat leidt tot dunner wordend haar en uiteindelijk tot haarverlies.

  3. Veroudering: Het proces van haarverlies begint vaak tijdens de puberteit of vroege volwassenheid en wordt progressief naarmate mannen ouder worden. De gevoeligheid van haarzakjes voor DHT neemt toe naarmate de tijd verstrijkt.

  4. Andere factoren: Hoewel genetica en hormonen de belangrijkste oorzaken zijn, kunnen ook andere factoren bijdragen aan mannelijke kaalheid, zoals stress, roken, bepaalde medicijnen en bepaalde medische aandoeningen.

Behandeling om haaruitval tegen te gaan: Mesotherapie

Om haaruitval tegen te gaan kunnen behandelingen met mesotherapie dit remmen. Het voedt, re-activeert en maakt de haarzakjes weer gezond. Deze werkt vooral in het begin stadium van beginnende kaalheid, zoals de inhammen die verder naar achteren trekken, kruin die kaler wordt en het haar bovenop het hoofd. Wanneer u op tijd begint met haaruitval behandelingen kunt u het proces van kaal worden tegengaan. 

Wat is het advies:

Het advies is om een kuur van 6 behandelingen te volgen, waarbij er elke twee weken wordt behandeld. Tijdens het intake gesprek wordt er een behandelplan voor u opgesteld, waarbij een keuze wordt gemaakt welke injectie vloeistoffen het beste bij uw situatie passen. In het begin zal in de meeste gevallen vooral gewerkt worden op het re-activeren van de haarzakjes en naar het einde toe meer op het versterken van de haarzakjes. 

Boek een gratis en vrijblijvend consult in!

Meest gestelde vragen

Er wordt regelmatig aan ons gevraagd of het pijnlijk is om een tatoeage te verwijderen.
Je kunt het vergelijken met elastiekjes die tegen de de huid aanschieten. Als advies geven wij mee om 1 uur voor de behandeling iets zoets te eten om je bloedsuikerspiegel hoog te houden, hierdoor kan pijn beter worden verdragen. Het is helaas niet geheel pijnloos, maar de behandeling gaat snel. Onze picolaser geeft ultra korte pulsen wat er voor de zorgt dat er sneller resultaat is en minder behandelingen nodig zijn.

Gemiddeld tussen de 4 en 10 behandelingen voor tattoos, PMU met 2- 3 behandelingen . Dit komt omdat het aantal behandelingen afhankelijk is van een aantal factoren zoals; de diepte van de tatoeage, het huidtype, kleuren van de inkt, individuele lymfesysteem en de locatie van de tattoo.

Na de eerste behandeling kunt al gelijk resultaat merken doordat het pigment in stofdeeltjes wordt geschoten. Na ongeveer 1 week wanneer de huid is genezen is het resultaat beter zichtbaar van de behandeling. 

Het is een uitgave die 1x in de 8 weken wordt gedaan, omdat er tussen de behandelingen 8 weken zit. Dit maakt het betaalbaar. 

Nee u mag geen laserbehandelingen ondergaan als u zwanger bent. Het niet wetenschappelijk bewezen dat het schadelijk is tijdens de zwangerschap. Om deze reden wordt er tijdens een zwangerschap niet behandeld.