Melasma behandeling

Melasma behandeling bij Sophie Skincare in Voorburg en omgeving Den Haag

Melasma is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door donkere, verkleurde vlekken op het gezicht. Deze vlekken verschijnen meestal op gebieden die veel worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de bovenlip, het voorhoofd en de wangen. De exacte oorzaak van melasma is niet volledig begrepen, maar er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan ervan. Enkele van deze factoren zijn: hormonale veranderingen, zwangerschap, overmatige blootstelling aan de zon en huidtype. 

Behandeling Melasma

Cosmelan en Dermelan zijn beide professionele huidbehandelingen die specifiek zijn ontworpen om hyperpigmentatie, zoals melasma, te verminderen. Deze intensieve behandelingen zijn gericht op het reguleren van de melanineproductie in de huid. Het reguleren van de melanineproductie gebeurt door dagelijks actieve ingrediënten op de huid aan te brengen. De behandeling begint met een professionele sessie in de kliniek, waarbij u producten mee naar huis krijgt.

Na de eerste behandeling zet u de behandeling thuis voort door de producten volgens de instructies van de behandelaar aan te brengen. De frequentie en timing van het aanbrengen van de producten kunnen variëren afhankelijk van individuele behoeften en huidreacties. Het is een persoonlijk afgestemd proces om optimale resultaten te bereiken.

Cosmelan en Dermelan geschikt voor ieder huidtype

Beide behandelingen zijn geschikt voor alle huidtypen en huidtinten. De beslissing tussen Cosmelan en Dermelan hangt af van het individuele huidtype en de ernst van de pigmentvlekken. Tijdens een consultatiegesprek wordt zorgvuldig beoordeeld welke van de twee behandelingen het meest geschikt is voor u. 

Gratis consult inboeken

Meest gestelde vragen

Ja de melasma behandeling is geschikt voor alle huidtypen. Uw behandelaar zal u alles uitleggen over de behandeling en nazorg instructies voor thuis, dit kan per huidtype verschillen. 

In sommige gevallen is het mogelijk om deze behandeling te declareren vanuit de aanvullende verzekering onder camouflage therapie. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.

Nee, helaas kan deze behandeling niet worden uitgevoerd als u zwanger bent of als u borstvoeding geeft. U hormonen zijn niet in balans en kunnen nog steeds pigment stimuleren.  Na de bevalling of borstvoeding periode kunt u starten met deze behandeling.

De prijs van zowel de Cosmelan- als Dermelan-behandeling omvat niet alleen de eigenlijke behandeling, maar ook de opvolgconsulten en de producten voor thuisgebruik. Het betreft een allesomvattend traject waarvoor u betaalt. De gebruikte producten tijdens de behandeling en voor thuis bevatten exclusieve ingrediënten, wat de inkoopkosten verhoogt.

Nee, wij hebben verschillende behandelingen om pigment te verminderen. Het ligt aan het pigment in de huid, hoe dieper deze zit hoe moeilijker het te behandelen is. Bij diep pigment, dus pigment zoals melasma (zwangerschapsmasker) of bij andere soorten hormonale pigmentstoornissen raden wij de Cosmelan of Dermal behandeling aan, omdat wij dan zeker weten dan het pigment niet kan verergeren en deze behandeling het pigment in de huid remt.

Andere mogelijkheden zijn:

  • laserbehandelingen met pigmentlaser 
  • medische peeling op maat

Hier heeft u meerdere sessies van nodig en het resultaat is vaak minimaal als het echt om melasma gaat. Heeft u last van andere pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken, zonneschade, sproetjes dan zijn bovengenoemde een perfecte keuze. Het gaat in dit geval echt om melasma waarbij andere behandeling niet tot nauwelijks reageren. Tijdens een consult gesprek wordt dit besproken.