Pigment / Melasma behandeling

Pigment/ melasma behandeling voor alle soorten pigment problemen

Wat is hyperpigmentatie?
Wanneer u last heeft van hyperpigementatie oftewel pigmentvlekken kan dit als cosmetisch storend ervaren worden. Pigmentvlekken kunnen overal in het gelaat voorkomen, maar komt het meest voor op de wangen, voorhoofd en rondom de ogen. Het pigment kan omstaan door verschillende factoren. Gelukkig bestaan er verschillende behandelingen om pigment te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Pakt alle soorten pigment aan

Oorzaken hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie kan ontstaan zoals eerder vernoemd door verschillende factoren. Veel voorkomende oorzaken zijn te veel blootstelling aan de zon, hormoon schommelingen en bepaalde medicatie.

Behandeling hyperpigmentatie
Met de pigment/ melasma behandeling kunnen alle soorten pigment aangepakt worden. Het bestaat uit een traject van 3- 6 maanden. De eerste behandeling vindt plaats in de kliniek waarbij er een speciaal masker wordt aangebracht. Het masker blijft afhankelijk van het soort pigment gemiddeld 6-12 uur op het gezicht. Thuis gaat u verder met de producten die u meekrijgt bij de eerste behandeling. Uw behandelaar geeft de instructies mee naar huis. 

Consult
Wilt u graag meer informatie over pigmentbehandelingen die passend zijn voor uw huid. Plan een gratis en vrijblijvend consult in en laat uw adviseren door één van onze huidspecialisten.

pigmentvlekken verwijderen

Op bovenstaande foto is het voor- en na resultaat te zien van de Spot out behandeling. De na foto is 4 weken na de behandeling gemaakt.

Gratis consult inboeken

Meest gestelde vragen

Ja de Spot out behandeling is geschikt voor alle huidtypen. Uw behandelaar zal u alles uitleggen over de behandeling en nazorg instructies voor thuis, dit kan per huidtype verschillen. 

In sommige gevallen is het mogelijk om deze behandeling te declareren vanuit de aanvullende verzekering onder camouflage therapie. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.

Nee, helaas kan deze behandeling niet worden uitgevoerd als u zwanger bent of als u borstvoeding geeft. Na de bevalling of borstvoeding periode kunt u starten met deze behandeling.

De prijs van de Spot out behandeling is inclusief de behandeling zelf, nacontroles en producten voor thuis. De producten die worden gebruikt tijdens de behandeling en voor thuis bestaan uit exclusieve ingrediënten, de inkoop ligt hierdoor ook hoger. 

Nee, wij hebben verschillende behandelingen om pigment te verminderen. Het ligt aan het pigment in de huid, hoe dieper deze zit hoe moeilijker het te behandelen is. Bij diep pigment, dus pigment zoals melasma (zwangerschapsmasker) of bij andere soorten hormonale pigmentstoornissen raden wij de Spot out behandeling aan, omdat wij dan zeker weten dan het pigment niet kan verergeren en deze behandeling het pigment in de huid remt.